Pagina's

woensdag 26 september 2012

Gratis patronen poppenkleertjes breien: 6 tips!

besparen, kant-en-klare poppenkleertjes, gratis, breipatronen, online
Kant-en klare poppenkleertjes kopen is niet nodig. Bespaar met gratis online breipatronen voor poppenkleren.
Zelf kleding breien, is al een tijdje weer helemaal hip. En hoewel ik van fröbelen houd, is kleding breien niet echt mijn ding. Alleen misschien een eenvoudige sjaal of muts voor de kids. Maar ja, de kinderen spelen tegenwoordig met mijn oude poppen en willen graag wat nieuwe poppenkleertjes. Ook niet zo vreemd. De kleertjes zijn niet alleen erg gedateerd, maar ook behoorlijk versleten. Om de kosten van kant-en-klare poppenkleertjes kopen te besparen, heb ik gisteravond op het web wat lopen speuren. En ja hoor... online vind volop gratis breipatronen voor poppenkleren.

Waar vind je gratis breipatronen voor poppenkleertjes?

Hieronder vind je mijn top 6 met websites waar je leuke en gratis patronen vind om poppenkleertjes te breien. Het enige wat je ervoor nodig hebt is wat wol en/of katoen plus een paar breinaalden. Heb je dat niet? Misschien kun je het garen en de breinaalden voordelig via de Zeeman, Wibra of kringloop op de kop tikken. Is in elk geval goedkoper dan kant-en-klare poppenkleertjes kopen.

1. Breikraam.nl

Gratis leuke en diverse patronen om poppenkleertjes te breien vind je op de site van de Breikraam.nl. De patronen zijn ook geschikt voor knuffels. Wil je de patronen downloaden dan hoef je je niet te registeren. Alleen heb je Acrobat Reader nodig.

2. Wollyonline.nl

Allerlei gratis breipatronen voor met name Baby Born-poppen biedt Wollyonline.nl je. Van een lange broek en jasje tot een truitje en een broekje.

3. Hobbydoos.nl

Nog meer gratis patronen om poppenkleertjes te breien ontdekte ik op de site  Hobbydoos.nl. Behalve breipatronen vind je er nog veel meer andere fröbeldingen.

4. Jessica-tromp.nl

De website Jessica-tromp.nl is een echte aanrader voor wie houdt van breiden. Want er staan echt ontzettend veel op de site. Voor je kinderen, maar ook tref je er breipatronen voor poppenkleertjes. De meeste patronen op de site mag je gratis downloaden.

5. Ravelry.com

Dit is een Engelstalige website waar je eveneens gratis breipatronen voor poppenkleertjes kunt zoeken. Kijk even rond en ontdek de mogelijkheden. Nadeel vind ik wel dat je je eerst moet registreren om de patronen te kunnen downloaden.

6. Etsy.com

Wellicht bekend bij velen: de Engelstalige marktplaats Etsy.com waar je heel veel zelfgemaakte spullen tegenkomt. Je kunt deze kopen, maar als je wat verder speurt, vind je ook allerlei gratis breipatronen voor onder meer poppenkleertjes. Surf even rond om wat moois te spotten.

Weet jij nog leuke en gratis sites voor breipatronen? En dan met name poppenkleertjes? Ik lees je tips graag.

photo credit: chatirygirl via photo pin cc

-->

3 opmerkingen:

  1. Ik ontdekte laatst freubelweb.nl, een website vol met gratis brei-, haak- en andere patronen. Heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi HandmadeHandsome, Bedankt voor de leuke tip. Staan zeker mooie en handige freubeldingen op. Groetjes DB

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zijn heel veel sites met prachtige breipatronen, maar dit zijn inderdaad goede voorbeelden. Heel leuk om te doen en een echte aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen