Pagina's

donderdag 2 februari 2012

Prijsbewust? Vergelijk meerdere energieleveranciers en bespaar!


Energieleveranciers vergelijken bespaart je (veel) geld.

Wie tegenwoordig prijsbewust is, vergelijkt. Of het nu gaat om sparen, lenen, verzekeren, apparatuur of energie. Daarom heb ik na ontvangst van de jaarnota verschillende energieleveranciers op diverse vergelijkingssites onder de loep genomen. En ja hoor, er valt ook voor ons de komende jaar nog wat te besparen. Al zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten als je via vergelijkingssites wilt overstappen naar een andere energieleverancier. 5 slimme tips voor prijsbewuste vergelijkers!


Tip 1: Vergelijk altijd meerdere vergelijkingssites
Meerdere vergelijkingssites bekijken is noodzakelijk, omdat niet alle vergelijkers even onafhankelijk zijn als zij beweren. Vorige jaar maakte de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) ook bekend dat het vergelijkingssites voor energieprijzen aanpakt. Onder de prijsvergelijkers zitten goede sites, maar ook partijen die het wervingskanaal zijn voor energiemaatschappijen.

Tip 2: Check de exclusieve kortingsacties van vergelijkingssites
Als je meerdere vergelijkingssites bezoekt, zul je ontdekken dat sommigen partijen exclusieve kortingsacties hebben bedongen met energieleveranciers. Als je even de tijd en de moeite neem kan je dat toch behoorlijk wat voordeel opleveren op jaarbasis. Variƫrend van een fikse korting op je jaarafrekening tot een lagere prijs per kuub gas of kw/u stroom.

Tip 3: Onderhandelen met je huidige energieleverancier
Vind je het veel te veel gedoe om over te stappen? Probeer dan in elk geval bij je huidige leverancier kroting te bedingen. Bel op en vraag erom. Jij bent bereid om te blijven dus de energieleveranciers mag je daar als klant best voor belonen in de vorm van een korting.

Tip 4: Maximaal 1 jaar vast
Overweeg je een contract voor bepaalde tijd? Doe dat dan voor maximaal 1 jaar. Immers, je weet niet wat de energieprijzen doen. Kies bovendien voor een vast tarief en geen variabele prijzen, want dan kan de leveranciers tussentijds verhogen en dat kan je duur komen te staan. 

Tip 5: Waar veilig energieleveranciers vergelijken?
Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je er zeker van zijn dat je een goede vergelijkingssite treft? Een overzicht van de echte vergelijkers vind je op: ConsuWijzer. Kijk ook bij de Energiekamer. Hier kun je inzien welke energieleveranciers een vergunning hebben. De partijen met een vergunning zijn aangesloten bij de Geschillencommissie Energie en Water. Dat kan ahandig zijn als je een probleem krijgt met je leveranciers en er samen niet uitkomt.

Wat zijn jullie ervaringen met energievergelijkingssites en overstappen naar een andere maatschappij? Ik lees jullie ervaringen graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten