Pagina's

dinsdag 9 oktober 2012

Verhoging assurantiebelasting? Bespaar nú op je verzekeringen!


Check nu je (schade)verzekeringen en bespaar sowieso geld!
Verzekeren wordt in 2013 duurder. Dit komt door de verhoging van de assurantiebelasting. Die stijgt van 9,7% naar 21%. Wil je besparen? Kom dan nu in actie en neem je schadeverzekeringen onder de loep. Want, daarmee bespaar je volgens de verzekeraars jaarlijks al gauw € 100.

Wat valt onder de assurantiebelasting?

De assurantiebelasting geldt met name voor de schadeverzekeringen. Denk daarbij onder andere aan de autoverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, opstalverzekering, inboedelverzekering, reisverzekering en rechtsbijstandverzekering. Allemaal verzekeringen die aanwezig zijn in de meeste Nederlandse huishoudens. Ook een brandverzekering kan eronder vallen. Die stellen hypotheekverstrekkers vaak verplicht voor wie een eigen huis heeft. Overigens betreft de assurantiebelasting niet de zorgverzekering, want die is daarvan vrijgesteld.

Gevolgen verhoging assurantiebelasting

De verhoging van de assurantiebelasting betekent dat de schadeverzekeringen met 10,3% duurder worden: van 9,7% naar 21%. Volgens het Verbond van Verzekeraars betekent dat een gemiddeld Nederlands huishouden naar schatting per jaar € 100 euro extra kwijt is aan schadeverzekeringen. Klinkt misschien niet veel op jaarbasis, maar met alle andere prijsstijgingen, zoals btw-verhoging, benzine die duurder wordt etc kan dat toch behoorlijk oplopen. Kom in actie. Wees de gevolgen van de verhoging assurantiebelasting voor.

Hoe besparen op de verhoging assurantiebelasting?

Er valt op diverse manieren te besparen op de verhoging van de assurantiebelasting.

- Een veel gehoorde oplossing is de premie voor 2013 nog in 2012 te betalen via een jaarincasso. Wil je dat? Dan moet je echter je oude polis eerst opzeggen en een nieuwe verzekering afsluiten die de mogelijkheid biedt om vooruit te betalen.  Vooralsnog wil staatssecretaris Weekers daar een stokje voor steken. Hij bekijkt de mogelijkheden om met een naheffing te komen. Wordt geld besparen strafbaar? Dat vroeg Dagelijkse Bespaartips zich daarom onlangs af.

Meer bespaartips verzekeringen

Hieronder een overzicht met meer tips om te besparen op je (schade)verzekeringen.

- Heb je alle verzekeringen die lopen daadwerkelijk nodig? Sommige zijn verplicht bijvoorbeeld voor je auto en bepaalde voor eigen woningbezitters. Maar, hoe staat het met je andere (schade)verzekeringen? Het kan slimmer en voordeliger zijn om gewoon een spaarpotje aan te leggen voor calamiteiten.

- Ga ook eens na of niet dubbel bent verzekerd. Bijvoorbeeld een glasschadeverzekering en een opstalverzekering. Of woon je sinds kort samen? Controleer of je mogelijk beiden een inboedelverzekering hebt? Handige tips lees je in: Haal de stofkam door je verzekeringen.

- Alles geïnventariseerd? Vergelijk dan eens online de premie van verschillende aanbieders? Kan dat niet echt goedkoper? Bijvoorbeeld door je elders te verzekeren? 

- Online verzekeringen vergelijken? Vergelijk zeker meerdere vergelijkingssites. Want, er zijn sites die maar een deel van de verzekeraars vergelijken en dan kun je voordeel mislopen.

- Check ook of je pakketverzekeringen hebt. Zeker gemakkelijk en klinkt voordelig dat verzekeraar pakketkortingen geven. Toch is het een wassen neus. Want, door losse verzekeringen af te sluiten valt er tot wel 42% te besparen, meldde E. Hordijk van de Verzekeringssite.nl in het tv- programma Tros Radar.  

- En denk je dat overstappen ingewikkeld en moeilijk is? Nee hoor. Verzekeraars hebben vaak een overstapservice. Die regelen het helemaal gratis voor je. Dus, wat let je om te besparen op je (schade)verzekeringen. Gewoon doen!

En… heb je je (schade)verzekeringen al onder de loep genomen? Om te besparen op de verhoging van de assurantiebelasting?  

2 opmerkingen:

  1. Vaak hoef je niet direct over te stappen hoor! Je kan ook eerst even de verzekeringen vergelijken en vervolgens bellen met je eigen verzekeraar. Die doet dan vaak nog wat van de huidige prijs af, zodat je toch klant blijft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Diensten, Inderdaad dat is ook mijn ervaring. Lukt het niet dan kun je alsnog naar een ander gaan. Bedankt. Groet, DB

    BeantwoordenVerwijderen