Pagina's

maandag 16 juli 2012

Hoe je de autopechhulp kiest die bij je past. 15 bespaartips!

besparen, pechhulp, auto, in het buitenland, vergelijken, kiezen
Besparen op je pechhulp onderweg kan. Tips om een goede en voordelige autopechhulp aanbieder te vinden.
Ga je met de auto op vakantie? In Nederland of naar het buitenland? En heb je de autopechhulp voor onderweg al geregeld? Ik eerlijk gezegd nog niet. De afgelopen week heb ik de nodige uurtjes doorgebracht met het vergelijken van de vele aanbieders van pechhulp. En ja, het is zeker de moeite waard om even te shoppen. Niet alleen verschillen de premies van de autopechhulpdiensten, maar ook de voorwaarden. Met wat inspanning valt er nog heel wat te besparen. 15 tips waar je zoal op moet letten als je goede en voordelige pechhulp voor onderweg zoekt!


15 (bespaar)tips kiezen autopechhulp

Met de vakanties weer voor de deur, zoeken velen naarstig naar een geschikte en aantrekkelijke geprijsde autopechhulp. Want, je wilt straks niet onverzekerd met panne langs de snelweg staan of aangereden worden met als eindresultaat: je met zorg geplande vakantie valt in duigen. Mijn bespaartips om een geschikte pechhulp voor onderweg te kiezen, namelijk:


1. Check allereerst of pech onderweg niet via je reisverzekering, autoverzekering of via je autodealer is gedekt. Dubbel of driedubbel verzekeren kost geld en is onzin. Want, het zorgt voor onduidelijkheid als je pechhulp wilt claimen en biedt verzekeraars de mogelijkheid om schade door te schuiven.


2. Controleer ook wat er is verzekerd. Je auto/kenteken? Of jij persoonlijk?


3. Zijn er in de pechhulpvoorwaarden ook nog beperkingen opgenomen? En dan met name als het gaat om de claims die je kunt doen?


4. Moet je eventueel zelf de autopechkosten voorschieten? Kent de pechhulp verzekering een eigen risico? Of moet je zelf een bijdrage betalen als je onverhoopt met panne langs de weg komt te staan?


5. Is de pechhulp verzekering inclusief vervangend vervoer? Of moet je je daarvoor extra verzekeren?


6. Hoe vaak per jaar heb je recht op pechhulp?


7. Geldt de pechhulp onderweg (in Nederland en/of het buitenland) ook voor oude auto’s?


8. Vragen de pechhulp aanbieders een extra toeslag voor oude auto’s? Bijvoorbeeld voor auto’s ouder dan 12 jaar geldt vaak een opslag van meer dan 20 euro tot wel 90 euro per jaar. Ook verzekeren van auto’s boven de 12 jaar is bij sommigen pechhulpverleners zelfs onmogelijk.


9. Kun je de pechhulp zelfstandig afsluiten? Of moet je eveneens een autoverzekering bij de verzekeraar hebben?


10. Geldt de dekking van de pechhulpservice in het buitenland alleen voor je vakantieperiode? Of kun je er het hele jaar gebruik van maken?


11. En als je met pech (in het buitenland) komt te staan, mag je dan zelf bepalen waar je auto naartoe wordt gesleept? Of bepaalt de autopechhulpdienst dat?


12. In hoeverre dekt de autopechhulp fouten die je als bestuurder zelf maakt?


13. Worden eventuele overnachtingen in een hotel vergoed?


14. Op hoeveel dagen vervangend vervoer heb je eventueel recht?


15. Andere zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van een geschikte autopechhulp zijn: kun je bellen met een Nederlandstalige hulpcentrale? Zijn er landen uitgesloten van pechhulp? Geldt de pechhulp voor alle inzittenden? Enzovoort.


Waar pechhulp aanbieders vergelijken?

Het vergelijken van de prijzen en voorwaarden van pechhulp aanbieders is een tijdrovende klus. Want, sinds de ANWB in 2004 niet meer het alleenrecht heeft op pechhulpverlening zijn er veel nieuwe spelers bijgekomen. Enkele voorbeelden van pechhulp aanbieders en verzekeraars zijn: Route Mobiel, Mondial Assistance, Bovag, Bosch Car Service, SOS Pechhulp Internationaal, Ditzo, InShared, FBTO, Univé enzovoort. De aanbieders en verzekeraars van pechhulp kun je vinden en vergelijken via onder andere:

-        een vergelijkingssite als independer.nl;
-        of kijk op pechhulpoverzicht.nl;
-        nog een is: pechhulpvergelijk.nl;
-        ook handige: assurantiesite.nl.

Allerlaatste bespaartip inzake pechhulp

En als je een passende pechhulp aanbieder zoekt via een vergelijkingssite? Vergeet dan zeker niet de vergelijkingssites te vergelijken. Want, maar al te vaak zit een vergelijkingssite weer aan een bepaalde verzekeraar vast. Hoezo, objectief pechhulp vergelijken?


Heb je nog tips of aanvullingen waar automobilisten op moeten letten bij het kiezen van een voordelige en passende pechhulp? Deel je tips hieronder.





1 opmerking:

  1. Goede tips! Ik heb ook Finion om advies gevraagd en daar uiteindelijk de juiste verzekering afgesloten die bij mij past.

    BeantwoordenVerwijderen