Pagina's

maandag 29 oktober 2012

Energie besparen met deurveer


Energie besparen doe je ook door kleine nergieverspillers te inventariseren en aan te pakken. Zoals: het sluipverbruik van stand-by apparaten, een tochtende brievenbus tot onze recente aanwinst: de deurveer. Die deurdranger zorgt dat deur vanzelf dichtgaat en voorkomt dat warmte ‘weglekt’ naar buiten of de onverwarmde ruimtes boven in huis.

“Doe de deur dicht”

Vroeger zei mijn moeder altijd: “Jongens, doe de deur dicht”. En dan met name in de perioden dat de kachel behaaglijk snorde. Want, een openstaande woonkamerdeur zorgt voor warmteverlies en is dus energieverkwisting. Ik betrap me erop dat ik meer en meer op m’n moeder ga lijken. Ik roep het namelijk vele keren per dag. Dan krijg ik steevast te horen: “Waarom, mama”. Na voor de zoveelste keer het riedeltje over geen behoefte aan een verwarmde tuin, zuinig met energie omgaan en besparen te hebben afstoken, was ik het beu. Ik heb manlief met kids op pad gestuurd om een paar deurveren op te scharrelen om te besparen op het onnodig lekken van energie (warmte).

Goedkoop deurveren kopen

Deurveren zijn zowel tweedehands als nieuw te verkrijgen. Een nieuwe en eenvoudige deurveer, afhankelijk van het type deur dat je hebt, kost bij de bouwmarkt pakweg € 5 per stuk. Bovendien monteer je de deurdrangers in een mum van tijd. Zowel op binnen- als buitendeuren. En het fijne is dat je onmiddellijk energie bespaart

Voordelen deurveren

Het grote voordeel van deurveren is dat de (woon)kamer lekker op temperatuur blijft.  Want, de deuren met drangers sluiten zich vanzelf achter je. Daardoor lekt de warmte niet meer ongemerkt weg naar de kouder plekken in je huis. Bijvoorbeeld de hal, slaapkamers of naar buiten de tuin in bijvoorbeeld. Wel zo aangenaam. Voor je humeur, je wooncomfort en je energierekening.  

Welke kleinere energieverspillers pak jij aan om kosten te besparen?

-->

1 opmerking: