Pagina's

zaterdag 28 maart 2015

Dag 26: Zoek een sportmaatje en beweeg je samen fit. Leuk, gezond, motiverend en kost weinig!

Samen bewegen is gezond en kost niet. Zo eenvoudig is besparen

Bewegen en gezonder leven kost niets extra. Doe je gewoon dan bespaar je zelfs geld!
Meer bewegen, je hebt het al zo vaak geprobeerd. Maar, in je uppie lukt het je niet. Hoe graag je ook wilt. Er is altijd wel een reden om niet te bewegen. Zo leidt uitstel nogal eens tot afstel. Samen bewegen biedt dan uitkomst. Met je partner, kinderen, vrienden, collega’s of onbekenden. Het is gemakkelijker, gezelliger en geeft je een goed gevoel. Je bent immers niet de enige die zich in het zweet werkt. Bovendien kun je elkaar oppeppen, motiveren enzovoort. Natuurlijk kun je een abo nemen op de sportschool of een vereniging. Maar, dat schept (financiĆ«le) verplichtingen en is ook niet altijd voordelig. De challenge voor deze keer luidt: Zoek een sportmaatje om je samen fit te bewegen. Inclusief tips om je excuustruus in de kiem te smoren! Doe je mee?


Hoe en waar je een sportmaatje vindt!

Wil je meer bewegen, maar vind je het moeilijk om dat alleen te doen? Dan is een beweegmaatje een goede optie. Zie het al een stok achter de deur om het deze keer werkelijk te doen en vol te houden. En houd je het 30 dagen vol? Dan ben je op weg een nieuwe goede gewoonte te creƫren. Hoe en waar je een sportbuddy zoekt.

- Heb je kinderen? Spreek af samen regelmatig meer bewegen. Zeker als ze jong zijn vinden ze het heerlijk. Bovendien geef je het goede voorbeeld. Want, jong geleerd, is oud gedaan. Dat geldt ook voor gezond eten. Op latere leeftijd hebben je kids er veel voordeel van. Ze hebben minder kans op bijvoorbeeld overgewicht en diabetes volgens diverse studies.

- Ga je wekelijks met vriend(inn)en een avondje uit? Vervang die bezigheid eens door een sportief uitje. Ga squashen, fietsen, wandelen… Zo combineer je socializen met werken aan je conditie.

- Doe je bijvoorbeeld aan carpoolen? Of reis je samen met collega’s met het ov? Informeer eens of zij 1 of 2 keer per week interesse hebben om samen met jou per fiets naar het werk te gaan. Op deze manier werk je aan je fitheid, ben je sociaal bezig en bespaar je ook geld.

- Uiteraard kun je ook je vriend(inn)en, familieleden, buurtgenoten of zij zin hebben om na werktijd of in het weekend te sporten.

- Vraag je collega’s of zij zin hebben in lunchwandelen.

- Wil je niet met bekenden sporten? Dan zijn er diverse andere mogelijkheden om een sportdate te zoeken, zoals:


Hoe ga je om met je excuustruus om niet te bewegen?

Ik vind bewegen niet leuk

Ha, ha, ha… vaak gehoord, maar zeker weten dat er een activiteit is die je boeit en graag doet. Ga in elk geval voor een lichamelijke beweegactiviteit die je echt superleuk vindt. Van wandelen, fietsen, zwemmen, skeeleren, touwtje springen, dansen enzovoort. Of bezoek eens een demodag van allerlei sporten bij je in de buurt. Welke sport vond je als kind leuk? Informeer bijvoorbeeld eens bij anderen wat zij doen… enzovoort. Ook kun je kijken op buurtlink.nl en buurt-online.nl voor activiteiten bij jou in de buurt.

Ik heb geen oppas

Heb je kinderen? Maak met je partner afspraken over wanneer jullie sporten. Zo kan een van beiden dan bijvoorbeeld op de kinderen passen. Sport je samen of sluiten werkschema’s niet op elkaar aan? Vraag of opa, oma, buurvrouw of buurkind op te passen.

Kan m’n sportspullen niet vinden

Zet je sportspullen klaar. Bij de voordeur in het zicht of neem het bijvoorbeeld mee naar je werk.

Mijn sportkleding zit in de was

Was je sportspullen direct na gebruik. Dat helpt, want je kunt je niet verschuilen achter het excuus: ik kan niet, het lukt niet, gaat niet… want mijn sportkleding is nog niet schoon is.

Ook: te moe, ik schaam me en geen tijd zijn allemaal smoesjes.

Welke smoesjes gebruik jij om niet te sporten? En sport jij alleen? Of samen met een sportmaatje? Wat zijn je ervaringen? En heb je nog tips? Deel die dan hieronder of via Twitter of Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten